een vestjas van Katwise

Katlokker?

25 jaar lang stond het op mijn verlanglijstje, en toch kwam het er niet van. Niet overtuigd of ik er wel gebruik van zou maken, niet overtuigd of ik goed op een rijtje had aan welke specificaties hij moest voldoen, twijfel of ik dan een tweedehands of nieuwe wilde….en opeens was zomaar de beslissing gemaakt. Ik heb een lockmachine gekocht. Een NIEUWE, met differentieel transport en losse arm. Ideaal voor het verwerken van stretchstoffen, en laat ik daar nou dol op zijn. Een van mijn inspirators om toch eindelijk ervoor te gaan is Kat, een dame die al heel lang kleurige kleding maakt van oude t-shirts en truien. En hoe! Hier een voorbeeldje, maar bekijk vooral haar website Katwise.com.

Bewaren

Bewaren

2 reacties

 1. Lie Hoogenberk schreef:

  Toen ik jouw klikokunst opende op zoek naar wat inspiratie werd ik overwhelmed met het prachtige innovatieve, zwierige ontwerp van Kat. Het was écht amazing!!! Zó emotioneel als ik daarvan werd :0) Ik ben zelf ontwerper, heb er alleen heel lang weinig meer mee gedaan. Dat begint nu weer een beetje te komen, en ik ben erg geinspireerd door Kat!! Dank je wel voor het delen van jouw passie. Ik wil zelf ook een lockmachine kopen, 2e hands. Als je nog iemand weet die er een heeft staan hou ik me aanbevolen 🙂 Groet,Lie

  1. lothlorien schreef:

   Ha Lie,

   Dank voor je enthousiaste reactie, fijn dat je geinspireerd bent! Kat is echt een meesterlijke schilderes met stof.
   Qua aanschaf voor de lockmachine heb ik wel wat tips waar je op kunt selecteren, en waardoor ik uiteindelijk ben uitgekomen op deze.
   Als je met stretchstof wilt werken is een differentieel transport onontbeerlijk. Die zorgt dat je geen lubberende naden krijgt. Verder vond ik zelf een losse arm heel belangrijk, maar wat het lockplezier echt verhoogt is dat de machine makkelijk in te rijgen is. Ik ken mensen die een lockmachine ongebruikt op zolder hebben staan, omdat het inrijgen gewoonweg te ingewikkeld is.

   Ik hoop dat je het laat zien als je mooie dingen hebt gemaakt? Juist als je als ontwerper “opnieuw” begint kan je op leuke en mooie trajecten terechtkomen, het creatieve proces is dan door je levenservaring heel interessant. Veel plezier daarmee!

   Vrolijk groetje,
   Rolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *