paraplu zoekt het hoger op

Aju paraplu!

Het is weer wintertijd. En alhoewel ik vind dat we dit jaar tot nu toe zeker niet vaak overdonderd zijn door de regen en wind, heb ik toch al een aantal keer de geest van een overleden paraplu op straat zien zwerven. Ik heb er lang geleden wel eens een meegenomen, om te ontleden, om te zien of mijn klikokunstader daarmee aangeboord zou worden. Dat heeft niets vermeldingswaardig opgeleverd. De ‘stof’ belandde natuurlijk wel in de lapjesdoos, maar de metalen restanten toch maar in de prullebak. Te hard materiaal voor mijn softe karakter.

Vandaag werd ik geattendeerd op het Spaanse Demano, dat naast tassen van banners ook tassen van afgedankte surfkites op de markt brengt. Dat materiaal is licht en sterk. Ik heb een bij lange na niet volledig onderzoekje naar dit materiaal gedaan, maar meer dan ‘polyester’ heb ik er niet uitgekregen. Hetzelfde materiaal als de stof van een paraplu. Wat mij weer terugbrengt bij de vraag: wat kun je met een kapotte paraplu? Repareren is een mogelijkheid, patronen voor tasjes en rokjes van het polyester zijn makkelijk te vinden, maar echt mooie of nuttige creaties die gebruikmaken van de baleinen zijn er toch niet veel. Blijft een uitdaging dus. De volgende keer als ik weer eens een gestorven paraplu ontmoet, mag het in mijn huis komen spoken.

umbrelladress
Met deze jurk won Rainer Wolter in 2006 de etische modewedstrijd ‘Umbrella Inside Out’.

 

umbrella-bat
zelf maken?

 

paraplu kroonluchter
Zo simpel kan het zijn: Kroonluchter van tomtinc.com.

 

kapstok van paraplu's
het allerlaatste restje! Door schroot-hoop.com

Omdat recyclen goed, maar niet altijd de meest duurzame oplossing is, rest mij nog de Ginkgo paraplu voor het voetlicht te plaatsen. HetKanWel schrijft: “De innovatieve paraplu is geheel opnieuw ontworpen en geheel gemaakt van recyclebaar polypropyleen. Het frame is sterk en flexibel, en in staat om willekeurige effecten en windkracht op te vangen zonder te breken. Tevens is de paraplu licht van gewicht, kleurrijk en 100 procent recyclebaar. De paraplu is zo gemaakt dat beschadigde onderdelen eenvoudig kunnen worden vervangen.” Verwacht in april 2014!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *