Lothgeval 1 – Vrienden

 

Dit jaar is vriend Spelletjes komen logeren. Hij voelt zich thuis, en maakt geen aanstalten te vertrekken. Alhoewel je kan zeggen dat hij een boezemvriend is, is hij zeker geen goede vriend. Zo’n typisch vriendje waarbij je ouders vroeger gedacht zouden hebben “slechte invloed, als dat maar goed gaat…”. Nou gaat vriend Spelletjes, meestal na verloop van tijd weer zelf weg, omdat dan vriendin Crealiefje aan komt zetten. Die twee kunnen elkaar niet luchten of zien, dus taait Spelletjes af, met staart tussen de benen.

Crealiefje is gekomen, maar is niet lekker. Ze piept en zucht: last van creablock, faalangst. Spelletjes dacht: ” ik blijf nog even, maar dat gezanik daar heb ik geen zin in, ik nodig nog iemand uit om het gezellig te houden.” En zo kwam ook Geen Zin me gezelschap houden. God, wat is die irritant. Vooral samen zijn ze niet te harden. Zodra Crealief maar enige inspiratie voelt, begint Geen Zin hard te schreeuwen en roept Spelletjes. Met alle gevolgen van dien.

Vaste inwoners Werk en Nuttig, zijn de enigen die zich nog een beetje kunnen weren tegen deze twee, maar ze hebben er wel last van. Zij zijn meestal als eerste op, en zolang de rest nog slaapt, kunnen ze gewoon lekker hun ding doen, maar als een van de anderen ook vroeg wakker is, dan is het heibel in de tent. Vooral als Crealiefje een slechte nacht gehad heeft, en van ellende piepend en zuchtend haar bed maar uit gaat en daarmee Spelletjes en Geen Zin te vroeg wakker maakt-heel sjagerijnig natuurlijk-kun je maar beter maken dat je weg komt. Dan heeft zelfs de sterke Werk geen weerstand meer.

Gevolg: Nuttig Werk hebben Geen Zin. Doen Spelletjes. En Crealiefje?….die duikt haar bed weer in…

 

2 reacties

 1. Anoniem schreef:

  Lieve Werk en Nuttig,

  Wat lees ik nu? Gaat het bij jou Loth thuis niet zo lekker??
  Ik kreeg daarom de behoefte om eens vanaf de zijlijn een suggestie aan jullie te doen.

  Ik hoorde namelijk er iemand bij jullie in huis een beetje ondergesneeuwd wordt. De lieve Crealiefje wordt op dit moment overschaduwd door met name Spelletjes en Geen Zin. Het komt op mij over als een verdrietige situatie voor Crealiefje. Ik werd echt geraakt door het verhaal. Vooral met haar had ik te doen.

  Wat mij daarnaast opviel is: “waar is Wijsje (weet niet zeker of ze zo precies heet; kan ook Grootje zijn…) Je weet wel, die oude wijze heer of mevrouw die alles weet. Ik noem haar nu maar even Wijsje. Ik weet dat zij ook bij jullie in huis woont maar zij werd niet genoemd. In welk hoekje van het huis is zij verstopt?

  Misschien zijn er twee manieren om haar te vinden. Het lijkt mij goed als Nuttig in deze even de leiding neemt.

  1
  Misschien kan jij namelijk de anderen liefdevol toespreken dat zij met z´n allen zich even in de badkamer ophouden totdat jij ze weer roept. In de tussentijd kun jij op zoek gaan naar Wijsje.

  Als je denkt dat Spelletje, Geen Zin en Werk niet vrijwillig in de badkamer kunnen blijven zonder zich te bemoeien met jou kan je het wellicht op een speelse manier doen.

  2
  Wellicht zijn ze te verleiden tot een potje verstoppertje. Jij bent dan de zoeker en de rest mag zich verstoppen. Dat geeft jou even de gelegenheid om in huis op zoek te gaan naar Wijsje.
  Als je een van de andere ziet doe je net of je ze nog niet gevonden hebt en laat je ze nog even zitten waar ze zitten.

  Misschien als je Wijsje gevonden hebt kan zij het opnemen voor Crealiefje. Wijsje heeft het met iedereen goed voor en kan wellicht een bemiddelende rol spelen. Er voor zorgen dat iedereen krijgt waar die recht op heeft. Voldoende aandacht maar wel eerlijk verdeeld over iedereen. Zo zal er ook voor Crealiefje weer wat ruimte komen.

  Ik gun Loth dat Wijsje gevonden wordt.

  Het is maar een suggestie.
  Veel liefs van

  Vriendin

 2. Weekendschatje Moe, goed maatjes met Snekken en Smikkelen, vind het leuk dat Crealiefje weer langs is gekomen. Hij had haar al een tijdje niet meer gesproken en heeft stiekem al tijden een oogje op haar.

  Maar die stomme Geen Zin en Nuttig Werk houden hem vaak weg van zijn geliefde Crealiefje.
  Spelletje en Moe zijn nog wel eens samen, hoewel ze geen vrienden zijn.
  Ze sluiten elkaar in ieder geval niet uit.

  Misschien dat Moe, Loth een keer uit moet vragen met Bubbelen.
  Misschien komt Crealiefje dan ook langs.
  Nodigen we meteen ook Snekken en Smikkelen uit.

  Moe is wel wat verlegen, en Bubbelen woont ver weg. Maar de aanhouder wint.

  Maar eerst gaat moe even lang bij Slapen. Heel soms komt hij daarna Helder en Wakker weer eens tegen.

  Knuffels, liefs en bubbels,

  Moe

Reacties zijn gesloten.