Lothgeval 2 – Geen Zin wil wat anders

“Ik ben het zat!” Buldert Geen Zin. Fundering deinst; bewoners en stamgasten kijken verschrikt op.

“Ik wil nu eens andere zin hebben! Zin met mooie woorden, een mooie klank, iets Frans ofzo!”

Werk knipoogt naar Crealiefje en zegt: werk aan de winkel voor je, Crealiefje, kan jij niet helpen?

Crealiefje schuttert wat …”zin maken…kan ik dat wel?” Ze fronst. “In ‘t Frans?”

Fundering, inmiddels weer tot rust gekomen, schraapt de keel en zegt: Frans is een vage kennis van me, een petit peu ami zeg maar. Misschien kan die samen met jou nieuwe zin maken voor Geen Zin.

En zo gaat Crealiefje met Frans aan de slag. Ze gniffelt: “met franse slag!”

Ondertussen is Geen Zin maar weer bij Spelletjes gaan hangen. Spelletjes zit te mokken, alle aandacht die Geen Zin krijgt zint ‘m weer niet. Hij wil ook andere spelletjes.

Fundering kijkt dit zo even aan en denkt, “die twee brengen hier alleen maar negatieve energie. Hoe kan ik ze hier weg krijgen….hm…ander spelletje…. ” dan hardop: “zullen we verstoppertje doen?”

Geen Zin trekt een verveelt gezicht en doet zijn mond open maar voordat hij zijn welbekende kreet kan slaken gilt Spelletjes overdreven: JAAAAAA, mijn zin!!!!! Een ander spelletje! Ik ga me verstoppen. Hij rent naar boven en kruipt bij Moe in bed-” hier vind ie me nooit!”- Geen Zin vindt tellen te vermoeiend , dus sjokt weg en gaat in de dichtstbijzijnde kast zitten.

“Een, twee, drie……zeventien….zesenveertig….vijfentachtig…negenennegentig, honderd, ik kom!”

Fundering loopt naar de kast, draait de sleutel om, haalt ‘m eruit en doet ‘m in zijn binnenzak.”Ziezo, voorlopig rust in de tent, want als spelletjes bij Moe in bed kruipt dan vergeet ie heel snel met welk spelletje hij nou eigenlijk bezig is….”

 

Eén reactie

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Reacties zijn gesloten.